HTML

Némi ez és némi az

Gondolatok egy lány fejéből a mindennapokről, párkapcsolatról, ismerkedésről, zenéről, a nyárról...

Friss topikok

Linkblog

Kék apró gyümölcs, azaz: Noszvaji szilvanap

2008.09.01. 19:34 Babayanga

Tegnap elmentünk Noszvajra "szilvázni". Bepattantunk a kicsi kocsiba és usgyi.

Kicsit kettős érzésem van a szilvafesztivállal kapcsolatban. Pici, nagyon  édes falu a Mátra tövében, teleültetve virágokkal, ápolt portálok, kedves, kicsi utcácskák, öreganyók otthonkában és a felejthetetlen szilva.

No meg a lekvár, amit a házikók bejáratánál főznek hosszú órákon keresztül, kavarják a rézedényekben fáradhatatlanul. Isteni finom a cukor nélkül készült szilvalekvár!
Ami viszont kevésbé tetszett, hogy nem volt olyan hely nyitva szombaton, ahol ebédelni tudtunk volna. Vagyis az egyetlen nyitvatartó étteremben már nem volt semmi délután kettőre és a helyieknek nem is jutott eszébe, hogy valaki süssön pogit vagy házisütit. De még egy kis zsirosdeszkának is nagyon örültem volna. 
 

Igy végül Zsórifürdőn kajoltunk, babgulyást meg rántotthusit. Finomat, sokat és olcsón.

Itthon meg ripsz-ropsz a szilvás pite is elkészült a Noszvajon vett szilvából  :D
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://babayanga.blog.hu/api/trackback/id/tr91643732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitor · http://noszvaj.blog.hu/ 2008.09.05. 14:10:35

Örülök neki, hogy nálunk jártatok!
Egy kis csapat (kb 20 fő) évről évre elég sokat fáradozik azon, hogy létrejöhessenek a szilvanaphoz hasonló rendezvények. A rendezvények picik, de remélem, ez még hangulatosabbá tudja tenni, és így kifejezőbb az a falusi miliő.

Sajnos az éttermek hiánya ez egy újra és újra felmerülő probléma nálunk. A főszezon után (augusztus 20.) szinte minden étterem bezár.
Ezért történhetett meg ez megint.

Viszont ha már az evésről beszélünk, szeptember 12 -13 között rendezzük a kemencés napokat, ahol azért mindig akad mit enni.
Péntek este bortúra a pincéknél (kb 15 lesz nyitva), másnap (a szó nem pejoratív értelmében ) számos kemence ételeiből lehet kóstolgatni.

A mostani külföldi különlegesség a speciális észt füstölő kemencében füstölt csirke. Én már többször kóstoltam és nagyon különleges.

Kóstoljátok meg, ha tudtok jönni.
süti beállítások módosítása