HTML

Némi ez és némi az

Gondolatok egy lány fejéből a mindennapokről, párkapcsolatról, ismerkedésről, zenéről, a nyárról...

Friss topikok

Linkblog

Viet Nam

2007.11.17. 21:04 Babayanga

Van egy film, amit még elég kicsiként, vagyis tiniként láttam először. Az volt a cime " Szerelem a halál árnyékában".

Egy Danielle Steel könyvből készült film forgatókönyve, ami a vietnámi háborúról szól, és egy újságiró lányról, akit végig kisért a háború borzalma, hogyan ölik meg a két férfit, akit szeretett és hogyan éli túl azt az időt, amig a harctéren eltűnt férfi újra az élete részévé válik. Benne van a háború borzalma, a kavargó érzések, a szerelem, a fájdalom, a kétségbeesés, a remény, a boldogság, a küzdeni akarás....

Még egy pár éve megszereztem könyvben, akkor (is) nagy élvezettel olvastam.
Más egy könyvet az kezünkbe fogni, hiszen beinditja a fantáziánkat, képeket festünk a szereplőkról, a tájakról, látjuk lelki szemeink előtt a történéseket. A részesei leszünk,  mintha minden körülöttünk történne. Aki nem szeret olvasni, az nem is tudja. Én sem hittem el, amig pont e film kapcsán nem vettem a kezembe a könyvet.

Egyik háborút sem szerettem. Utálom ha emberek sérülnek vagy halnak meg. Viszont ez korban sokkal közellebb áll hozzán. ( a Hair, mint a kedvenc filmem is ekkor játszódik)

Van még egy dolog, amit hozzáadnék ehhez a szösszenethez:  irtak egy musicalt, Miss Saigont. A musical Puccini Pillangókisasz- szonyának  mo-dern feldolgozása. És egy csodálatos szerelmi történetet idéz meg egy   amerikai katona és egy vietnámi prostituált között.

A két történet ugyanazzal a gerinccel épül fel, egy reménytelen szerelem, ahol a lány a katona gyermekét várja, aki visszamegy hazájába, otthagyva a szerelmes nőt. Majd visszatérve a lánynak szembesülnie kell a ténnyel, hogy a szeretett férfi már egy másik nő férje lett és neki már nincs remény. Ekkor az anya, gyermekének jobb sorsa érdekében feláldozza magát, hogy a férfi és új felesége magával vihesse a gyereket egy másik országba. 
(A Pillangókisasszony egy hajós kapitány és egy gésa szerelmi tragédiájáról szól)

Valahogy ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy tervezzek egy utat, Vietnámba. Már régóta jár a fejemben, hogy milyen lehet. Szép, mocskos, gazdag, szegény, európai, amerikai, vietnámi. Megnézni Saigont, a tengert, a hegyeket, az emberket, a múltat...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babayanga.blog.hu/api/trackback/id/tr48232461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása