HTML

Némi ez és némi az

Gondolatok egy lány fejéből a mindennapokről, párkapcsolatról, ismerkedésről, zenéről, a nyárról...

Friss topikok

Linkblog

BKV, azaz biztonság(i őrök) a metrón

2008.11.14. 11:48 Babayanga

Tegnap nagyon felfújtam magam, olyan igazi, Puffogó Háp lettem.
Elmesélem a történetet:

Nyugati pu. aluljáró, épp igyekszem a metróba lefelé, amikor észreveszem, hogy otthon maradt a bérletem. Persze mint tudjuk ott állnak a mozgólépcsőnél a biztonsági őrök vagy ellenőrök (?) karjukon szalag, szigorúan néznek, érvényes jegy nélkül nem engednek.
Két "fogdmeg" áll a bejáratnál, békésen kérődzik az egyik, a másik cigaretta szüneten, odamegyek hozzájuk, hogy hol a jegypénztár, mert nem látom. Bőőőőő... néz ki a fejéből, azt sem tudja hol van. Majd a metró bejárat előtt meglátom a kigyózó sort, hogy na ott kapok jegyet. ( a biztonságiőr még akkor sem válaszolt a kérdés nem jutott el az agyáig). Ez csak egy kis intermezzo, a lényeg most jön:

Állok a pénztárnál, előttem 12 ember ( a 2 pénztárból csak egy múködik, a mozgóárús is zárva délután fél 2-kor) és nézelődöm. Aztán látom, hogy a pénztárnál áll egy csöves és inzultálja az épp jegyet vásárolni szándékozó embereket. A pénztáros hölgyet is zavarta már az állandó duruzs, elzavarta a hajláktalant ( maradjunk a csövesnél)aki megfenyegette a pénztárost... A hajléktalannem nyugodva a sorbanállók mindegyikét kezdi el lejmolni. Büdös, húgyszagú, nem és nem hagy békén az embereknek.
Elzavarják, közben majdnem összeverkeszik egy másik nem épp kellemes szagú egyeddel, aki egy éles késsel fenyegetőzik 3-4 méterre a sorbanállóktól.

KÉRDEM ÉN! Ilyenkor hol vannak a biztonsági őrök? (egyetlen egyet nem láttam, az a két bárgyú ember is eltűnt) Nem az a dolguk, hogy a BKV utazóközönségét megvédjék az ilyen inzultustól? És most kérem ne próbálják nekem megmagyarázni, hogy az már nem az ó területük: hivjanak akkor egy rendőrt. Kemény pénzeket fizetünk a közlekedésért, drágább a buszozás-metrózás, mint máshol Európában vagy Amerikában. Erre mit kapunk??? Semmit. Nincs nyitva elég pénztár, koszosak a buszok, szétesnek alattunk, inzultálnak minket, csináljanak valamit. Kérem!

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://babayanga.blog.hu/api/trackback/id/tr67768631

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ecommerce business ideas 2018.12.18. 14:25:13

Dagály idején zárva - Barra Repülőtér, Skócia - Fékszárny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása